Concepts2Go ontwikkelt mobiele vacaturetoepassing

16-05-2012 (08:01) - Bureaus

Werkgevers en werving- en selectiebureaus springen te weinig in op de toenemende behoefte van werkzoekenden om te kunnen solliciteren via een smartphone. Veel bedrijven hebben geen mobile site waardoor snel reageren op een vacature niet mogelijk is, evenals het direct meesturen van een cv. Een mobile toepassing van online communicatiebureau Concepts2Go (C2GO) biedt een oplossing.  
 
De toename van het smartphonegebruik en de talloze mogelijkheden ervan, dwingen organisaties hun website aan te passen. Dit gebeurt volgens Elles de Boorder, mobile specialist bij C2GO, te weinig. ‘Steeds vaker verspreiden werkgevers en werving- en selectiebureaus vacatures via social media. Hierbij houden ze geen rekening met het feit dat onder andere Twitter en Facebook in bijna de helft van de gevallen bekeken worden via de smartphone.
 
Werkzoekenden die via social media een leuke vacature tegenkomen, worden meestal doorgelinkt naar een standaard website die niet geoptimaliseerd is voor de smartphone. Of ze moeten een app downloaden, wat extra tijd en moeite kost en die meestal niet voor alle mobiele platformen beschikbaar is.’ Een mobile site, inclusief sollicitatiemogelijkheid biedt in zo’n geval een doeltreffende oplossing.
 

De op maat gemaakte koppeling van C2GO maakt effectief gebruik van het LinkedIn-profiel. Waar het tot nu toe niet mogelijk was met een smartphone een cv mee te sturen, is dit nu wel het geval.  


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch