Albert Heijn introduceert ruim 100 nieuwe en 73 verbeterde versproducten

30-04-2018 (09:39) - Bureaus

We hebben steeds minder tijd om te koken maar willen tóch dagelijks verse en smakelijke maaltijden op tafel zetten. Een krap half uur per dag koken lijkt de maatstaf te worden in Nederlandse huishoudens. Stonden we in 1997 38 minuten in de keuken, in 2017 besteden we nog maar 28 minuten aan het bereiden van de dagelijkse maaltijd.
 
 
Met de introductie van 72 nieuwe, 73 verbeterde koelverse maaltijden én 33 nieuwe salades speelt Albert Heijn in op de behoefte om te variëren met verse en tijdbesparende producten.
 

innovaties

De nieuwste innovaties in het koelverse maaltijd- en saladeschap op een rij:
Ruim 100 nieuwe verse producten: 72 nieuwe maaltijden, 73 verbeterde maaltijden, 33 nieuwe salades en 3 nieuwe pureersoepen.
Vermindering van de verpakkingen bij bereide maaltijden met 15%.
Forse suikerreductie: op jaarbasis 30 miljoen suikerklontjes minder door verbeterde receptuur koelverse kant-en-klaar maaltijden.
Vermelding van de hoeveelheid groenten op de voorkant van de koelverse maaltijden.
AH Kleintjes - zakjes sla van 50 gram - om voedselverspilling tegen te gaan.
Marit van Egmond, directeur merchandising & sourcing: “Wij geloven dat lekker vers eten bijdraagt aan een beter leven voor iedereen. Soms ontbreekt het aan inspiratie of tijd om alles zelf te bedenken en te maken. En daar kunnen wij een rol in spelen. Door, samen met onze leveranciers, vernieuwende en verrassende producten aan te bieden waarin een flinke portie groenten is verwerkt.” Vanaf vandaag is het aangevulde en verbeterde assortiment koelverse maaltijden te vinden in de winkel, het nieuwe saladeassortiment en de nieuwe pureersoepen zijn vanaf 7 mei verkrijgbaar.
 

30 miljoen minder suikerklontjes

‘Niet lekker, niet vers, te zout of juist te veel suiker’. Dit is een greep uit veel gehoorde reacties als het over kant-en-klaar maaltijden gaat. Dit imago is inmiddels behoorlijk achterhaald, aangezien er veel is veranderd sinds de eerste koelverse kant-en-klare maaltijd zijn intrede deed in Nederland. Met de introductie van ruim 70 nieuwe maaltijden en een verbeterde receptuur van nog eens ruim 70 maaltijden bewijst Albert Heijn dat vooraf bereide maaltijden vers en net zo lekker kunnen zijn als zelfgemaakt. Van hippe maaltijden in een pot en verrassende combinaties van warme en koude componenten die samen een compleet gerecht vormen tot groentebodem-quiches. Alles vers bereid, met minder suiker - 30 miljoen minder suikerklontjes op jaarbasis - en veel groente. Om klanten te helpen de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten te eten, staat het grammage groente duidelijk op de voorkant van de verpakking vermeld. Ook is kritisch gekeken naar de hoeveelheid verpakkingsmateriaal. Die is met 15% verminderd. De nieuwe en verbeterde maaltijden liggen vanaf nu in de winkel.
 
 
 
 

Media

Marketing

Economisch