D8 Amsterdam van start

03-02-2021 (10:24) - Bureaus

D8 Amsterdam is een nieuwe samenwerking tussen het Glasgow’s designbureau D8 en de Amsterdamse creative director Graham Sturt. D8 is in 1999 opgericht sindsdien onafhankelijk: D8 werkt vanuit Glasgow met vijftig medewerkers voor een klantenlijst waarop onder meer namen als BBC, Remy Cointreau, Aldi, V&A, GORE-TEX, Beam Suntory, Greenpeace, AIA, United States Holocaust Memorial Museum en Iberdrola prijken.
 
Graham Sturt is al ruim 25 jaar bekend als creative director op internationale projecten. De laatste 13 jaar hiervan werkte hij bij het grootste netwerk-designbureau van Nederland. Voortaan is hij het gezicht van D8 in Amsterdam en krijgt hij de creatieve en zakelijke leiding over het nieuwe bureau.
 
De lijst met klanten waarvoor Graham heeft gewerkt is minstens zo veelzeggend als die van D8: Heineken, ING, Johan Cruijff ArenA, Nouryon, PostNL, Vodafone Ziggo, Basic-Fit, Amsterdam Pride, FifPro en The Ocean Cleanup. Met zijn werk behaalde hij prijzen bij onder meer de ADCN, Cannes Lions, Clio Awards, Eurobest, European Design Awards, Graphis Posters, One Show en Transform Awards.
 

Sterk en multidisciplinair designbureau

“Met deze samenwerking zetten we een sterk en multidisciplinair designbureau neer in Nederland. Er bestaat een hoge mate van synergie tussen mijn werk en dat van D8. Dat betekent dat we een scala aan diensten kunnen bieden dat maar weinig bureaus kunnen evenaren”, aldus Graham Sturt, creative director D8 Amsterdam.
 
Onder de diensten die D8 haar klanten aanbiedt, vallen met name brand identity, digital, FMCG-verpakkingen, print, film & motion, outdoor en experience. Dat betekent dat klanten van D8 een bijzonder compleet pakket krijgen, over de volle 360 graden. Evenzogoed kunnen ze een keuze maken uit de diensten waar op dat moment de behoefte ligt. Groot én klein dus.
 
D8 biedt onder meer: Strategie (Brand/creative workshops, UX-workshops, Merkpositionering, Conceptontwikkeling Digital marketing, Content), Design (Identiteit, Digital, Verpakking, Print, Outdoor, Experience), Productie (Art direction, Beeldontwikkeling,Campagnes, Illustratie, Publicaties, Website-ontwikkeling, Digitale marketing, Film & animatie, Copywriting).
 

D8 en de kracht van Amsterdam

“21 jaar geleden begonnen we D8 – vol trots en volledig onafhankelijk. Dat een eigenwijs Schots bureau met zoveel succes zou samenwerken met klanten van over de hele wereld konden we toen nog niet vermoeden”, zegt Adrian Carroll, D8 co-founder en creative director. “We werken met veel passie voor klanten in het VK, maar zien ook dat ons diverse aanbod heel goed aansluit bij wat internationale merken nodig hebben. Goed design kan daadwerkelijk grensoverschrijdend werken. Dat is voor ons een kans die we willen grijpen. Daarbij is het belangrijk dat we dicht bij die klanten zitten. En wat is een betere locatie om dat te doen dan in Amsterdam? Grote ondernemingen en vernieuwende creativiteit komen hier immers samen. Zo biedt de stad ons zowel een voet aan Europese grond als toegang tot de vele internationale merken die zich hier thuis voelen.”
 

Bloeiende creatieve mentaliteit

In de Nederlandse communicatie heeft doordacht design altijd een belangrijke rol gespeeld, en D8 kijkt er dan ook naar uit om actief onderdeel te worden van de creatieve gemeenschap hier. Niet voor niets zijn er al zoveel internationale netwerken en bureaus in Amsterdam gevestigd. De missie van D8 is die bloeiende creatieve mentaliteit te verstevigen en uit te bouwen.

 

 

 


Media

Marketing

Economisch