Dept wint drie Dutch Interactive Awards met Omoda, bol.com en Justdiggit

04-11-2020 (10:42) - Bureaus

Gisteren is het allerbeste digitale interactieve werk van Nederlandse bureaus bekroond tijdens de Dutch Interactive Awards (DIA). Deze elfde editie was digitaler dan ooit en maakte de winnaars bekend tijdens een feestelijke live-uitzending. Dept won in totaal drie awards met Omoda, bol.com en Justdiggit.
 
Dept bouwde een Customer Data Platform van de grond af voor Omoda en zorgde voor een 360-graden overzicht van de nieuwe en bestaande klanten. Hierdoor kon de schoenenretailer de (digitale) klantervaring verbeteren en personaliseren via verschillende kanalen. Met indrukwekkende resultaten, waaronder een aanzienlijke winststijging en een gouden award in de categorie ‘Data’.
 
In de categorie ‘Nieuwe interfaces’ ontving de Hulppiet-campagne van bol.com en Dept een zilveren DIA. De voice interface maakte vorig jaar het Sinterklaasfeest voor duizenden kinderen nog magischer, interactiever en persoonlijker.
 
Dept zette de kracht van technologie in voor het goede doel. Door een digitale marketplace app voor Justdiggit te bouwen, konden donateurs en Afrikaanse boeren gemakkelijk aan elkaar gekoppeld worden en samen werken aan duurzamere landbouw. Deze technologische oplossing leverde een zilveren award op in de categorie ‘Community’.
 
Naast de gewonnen awards was het digital agency ook genomineerd in verschillende categorieën voor het werk dat zij het afgelopen jaar met KLM, NERF, Bugaboo en SIRE hebben gemaakt.
 

Media

Marketing

Economisch