Rijksoverheid selecteert opnieuw animatiebureau in60seconds

22-08-2018 (14:49) - Bureaus

De Amsterdamse visualisatiestudio in60seconds is in combinatie met Blik Film en Schwandt één van 8 winnaars in de tender Maatwerkvideo’s en Graphics van de Rijksoverheid. Dat betekent dat in60seconds de komende 4 jaar animaties, video’s en (interactieve) infographics zal gaan maken voor alle overheidsdiensten.


Ook de afgelopen 4 jaar werkte de aan de Keizersgracht gevestigde animatiestudio al voor de Rijksoverheid. in60seconds heeft werk voor een bonte verzameling ministeries en aanverwante diensten gemaakt: voor het RIVM Rijksvaccinatieprogramma, het Ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J), Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa), het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), en vele andere. 

 

Paul Schilp, partner bij in60seconds: “Wij zijn al bijna 10 jaar bezig met het begrijpelijk maken van complexe materie. Dit doen we door het inzetten van visuele middelen voor de meest uiteenlopende organisaties als banken, verzekeraars, transportorganisaties en start-ups. We vinden het belangrijk dat ook onze overheid heldere en duidelijke communicatie hoog in het vaandel heeft staan. Samen met Blik Film en Schwandt zijn we zeer goed in staat om het brede scala aan onderwerpen de komende jaren te visualiseren."


Over in60seconds

In 2009 is in60seconds de eerste animatiestudio in Nederland die zich specifiek richt op de ontwikkeling van uitleganimaties en de productnaam explanimations introduceert, een term die tegenwoordig gemeengoed is geworden. Vandaag de dag is onze studio breder georiënteerd. Naast animaties maken we infographics en interactieve visualisaties. In alles wat we doen staat de kracht van visualiseren centraal en willen we zo veel mogelijk impact bij de doelgroep creëren. 

Eerder werk van in60seconds voor de overheid onder meer: 

Ministerie LNV - Brexit from in60seconds on Vimeo.

Ministerie van SZW - Zwangerschap en Werk from in60seconds on Vimeo.


Media

Marketing

Economisch