Twintig genomineerden Who to Watch 2016

21-10-2016 (11:59) - Bureaus

Twee weken geleden kwamen 6 players bijeen bij Tribes Amsterdam. Hun missie: de meest inspirerende bureaus van 2016 een zichtbaar podium geven. Wat zijn de bureaus die nu hun breakthrough moment beleven? Waar gebeurt iets waar je als markeer ècht bij moet zijn? Vandaag presenteert fonk de 20 genomineerden voor Who to Watch 2016.  

 
Nieuwe bureaus melden zich aan de lopende band. Alle reden derhalve voor de fonk-redactie, om gelouterde professionals te vragen als curator mee te denken over een hitlist met het meest actuele talent van 2016.  Bert Hagendoorn, Rik Heijmen (Kokoro Amsterdam), Rob Benjamens (B&BA), Meindert van den Heuvel (Interbest) en Jan-Willem Brüggenwirth (de creatieve directie) pakten de handschoen op.  Zij stelden, samen met Nicolette Hulsebos (hoofdredacteur fonk) de lijst met genomineerden samen. Centrale vraag: welke bureaus beleven nù hun doorbraak en waarom? Na landurig praten en schaven, stelden zij de genomineerden-lijst Who to Watch 2016 samen:

Genomineerd Who to Watch 2016
(alfabetische volgorde)

1. Awful Men
2. Buyer Minds 
3. Brandmeister 
4. Bruut Amsterdam 
5. Bureau Basket 
6. Capitola
7. Digital Natives 
8. Fresqo
9. F*UNKEL
10. Goud Uberconnected
11. Handmade 
12. HeyHeydeHaas 
13. Lijm 
14. MENSCH 
15. Matters Most
16. Merktroubadour
17. The Karma Brothers 
18. This That + The Other 
19. Tosti Creative
20. Vruchtvlees 

tweede ronde
De twintig bureaus die de genomieerdenlist Who to Watch 2016 hebben gehaald, worden in de tweede ronde gepresenteerd aan freelancers en externe specialisten die regelmatig bij deze bureaus over de vloer komen. Zij bepalen tenslotte mede de kwaliteit van het creatieve werk dat deze bureaus afleveren. Deze externen zullen komende week het bureau beoordelen met een overall-oordeel aangaande de kwaliteit van de samenwerking.

Top Vijf winnaars
Uit de bureaus die in deze tweede ronde ook weten te excelleren, kiest de redactie van fonk na toetsing van het creatieve werk, de top Vijf Winnaars Who to Watch 2016. Zij verzekeren zich een jaar lang van ruime media aandacht in fonk. De redactie zal hun performance volgen met nieuws, WhatsApp interviews, deelname aan de Fonk 50 beste Bureaus 2016, vermelding in het Red Alert 2016 en voordracht vanuit de redactie van fonk voor de Consideration List New Kids on the Block in 2017.
 

fonk Who to Watch 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door: CS Digital, SMS Intermediair en Tribes.
http://www.centralstationnl.com/
http://www.sms-intermediair.nl/
http://www.tribes.nl/



 


Media

Marketing

Economisch