adidas Originals en VICE promoten vrouwelijk fotografietalent

10-08-2021 (12:07) - Campagnes

adidas Originals en VICE lanceren een nieuwe campagne voor de herintroductie van de klassieke adidas Forum sneaker. Voor deze campagne hebben vijf opkomende vrouwelijke fotografen de kans gekregen om hun muzes vast te leggen in de adidas Originals Forum schoen. Het werk dat zij voor deze adidas Originals campagne hebben gemaakt is te zien op het door VICE ontworpen platform Open Forum.
 
adidas Originals en VICE vinden het belangrijk om diversiteit in de creatieve industrie aan te moedigen. Vrouwen zijn ondergerepresenteerd in de creatieve industrie met een aanwezigheid van slechts 13.8% en minder dan 5% van de creative directors is vrouw. Daarom is er voor gekozen om de herintroductie van de adidas Originals Forum sneaker door opkomende vrouwelijke fotografen vast te leggen. Op Open Forum is het werk te zien van Ashley Röttjers, Alifya Al-Harazi, Zoï Pahtalias, Jolene Adelaar en Josje van Stekelenburg.
 
Naast Open Forum wordt er gedurende anderhalve maand ook branded content geplaatst in de vorm van duo-interviews met de vijf fotografen en hun muzes.