Bol.com lanceert vernieuwde modewinkel: De winkel van mode om in te leven

04-03-2022 (11:34) - Campagnes

Bol.com lanceert een vernieuwd communicatieplatform voor haar mode-assortiment: 'De winkel van mode om in te leven’. De online retailer focust zich met een nuchtere aanpak op de Nederlandse en Vlaamse vrouw die van mening is dat het belangrijk is om er mooi uit te zien, maar dat fashion niet boven alles gaat.
 
De campagnefilm oogt als een klassieke mode-commercial, met in de hoofdrol zelfbewuste vrouwen die alle aandacht opeisen door hun coole catwalk look. Terwijl de kijker wordt meegezogen in hun belevingswereld wordt de modische wereld ingehaald door de alledaagse realiteit. Want waar je in de modewereld zelfverzekerd op je eigen tempo overal naar toe ‘strut’, moet je in het echte leven soms gewoon rennen voor de bus.
 
“We zijn een nuchter Hollands merk dat communicatie met een knipoog maakt. Daar willen we trouw aan blijven en het helpt ons op te vallen binnen de fashion-categorie”, vertelt Renee de Brouwer, campagnemanager bij bol.com. “Waar modecommunicatie vaak draait om zelfverzekerdheid, focussen we in de modecampagne van bol.com vooral op zelfrelativering. De wereld draait nou eenmaal om meer dan kleding – maar je wilt er wel leuk uitzien”, voegt Ramin Bahari, associative creative director bij Dept, toe.
De campagne is de komende weken te zien op verschillende owned and paid kanalen, waaronder tv, online video, OOH (in België), social en display.
 

Credits

Verantwoordelijk bij bol.com: Renee de Brouwer, Niels Moes, Danielle Snoeij, Sofia Kerkhof-Sneider, Boukje Taphoorn
Bureau: Dept
Creative directie: Ramin Bahari, André Dammers
Creatie: Annelied van der Weg, Nils Taildeman, Thomas Reinhold, Roxy Scheepbouwer, Lisa Kapan.
Strategie: Maeve van Ettekoven
Account: Thomas van Slooten, Tamara Schelvis
RTV Producer: Raquel Wijngaarde
Productiemaatschappij: CZAR
Regie: Willem Gerritsen
Sound: Amp.Amsterdam en Earforce
Post: The Compound
Mediabureaus: Dentsu (NL) en Mindshare (VLA)
 

 

bol.com | TVC | De winkel van mode om in te leven from Dept on Vimeo.