Doneer een sollicitant

12-10-2016 (18:27) - Campagnes

45: dat is het aantal vacatures dat Rode Kruis-Vlaanderen momenteel heeft openstaan. De organisatie heeft niet alleen een tekort aan profielen van maatschappelijke meerwaardezoekers, maar ze zijn ook op zoek naar echte professionals, onder meer directie- en managementfuncties, ICT’ers, verplegers en dokters.

Om hieraan tegemoet te komen, ontwikkelde Duval Guillaume een opmerkelijke campagne: dinsdagochtend verscheen in een aantal kranten een open brief waarin Rode Kruis-Vlaanderen CEO’s oproept om sollicitanten te doneren via de website www.doneereensollicitant.be. Dat je bij Rode Kruis-Vlaanderen geld en bloed kan doneren, dat wisten we al. Maar sollicitanten doneren, dat is niet echt alledaags.

In de positioneringscampagne wil het Rode Kruis-Vlaanderen zichzelf op de kaart zetten als relevante werkgever. Rode Kruis is een sterk merk, maar als werkgeversmerk is er nog ruimte om te groeien.  Met deze campagne wil Duval Guillaume het beeld dat veel mensen hebben van Rode Kruis-Vlaanderen bijstellen.

De open brief bleef niet onopgemerkt: ’s ochtends was er al een interview met de woordvoerster van Rode Kruis-Vlaanderen op Radio 1, nadien volgde ook een interview op VTM Nieuws. Bijna alle online kranten berichtten erover de dag zelf, en de dag nadien volgden artikels in print.