Ford maakt invaliden handicapable

20-07-2017 (13:11) - Campagnes

Zo’n anderhalf miljoen mensen in Nederland hebben een fysieke handicap. Ongeveer 55% van deze mensen heeft moeite met het vinden van een baan. Ford wil deze mensen, die vaak enorm getalenteerd zijn, een kans geven en lanceert de HandiCab.

De HandiCab wordt bestuurd door mensen met een lichamelijke beperking. De speciale taxi’s gingen op 13 en 14 juli voor het eerst de weg op. Op 20 juli zal de service definitief zijn intrede doen in Amsterdam, in het najaar zullen meer steden volgen.

BN’ers

Ambassadeurs van de HandiCab zijn Paralympisch atleet Tim de Vries, model Debbie van der Putten en veteraan Sebastiaan Nieuwenhuizen (Veteraan). Zij namen plaats achter het stuur. Samen missen ze 1 arm en 2 benen, maar daar stopt het verschil. In de Ford HandiCab boden ze nietsvermoedende reizigers een taxirit aan. Naast de nietsvermoedende chauffeurs vervoerde de Ford Handicab ook een aantal BN-ers, waaronder Giel Beelen, Rob Geus Quintis Ristie. 
 
Sebastiaan 'Wheelzz' Nieuwenhuizen, één van de chauffeurs, is blij met het initiatief. Hij raakte door een ongeluk verlamd aan het onderlichaam, maar inmiddels legt hij met zijn rolstoel obstacleruns van 21 kilometer af: ‘Toen ik hoorde over de Ford HandiCab wist ik gelijk: hier doe ik aan mee. We doen het anders en soms met extra hulp, maar we kunnen vaak precies hetzelfde als iedereen. Dat moet je willen zien, want dat creëert kansen.’
 
Ford Nederland is initiatiefnemer van de actie, maar werkte hierin nauw samen met Stichting Dutch Adaptives.
 
credits
Klant: Ford Nederland 
Sebastiaan van de Pol & Annelous Neven
Bureau: Ogilvy Amsterdam
Creatie: Helen Fernando & Djajant Hanenberg, Martijn van Marle (ECD) & Peter van Rij (ECD)
Ogilvy PR: Ann Maes & Tim van Aerschot
Account: Joost van der Pol, Tom IJzer
Producer: Vanessa Janssen
Productie: Holy Fools & Kapsalon 
 

 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.