HealthConnect-campagne belooft transparantie voor donateurs

21-11-2017 (10:33) - Campagnes

Stichting HealthConnect lanceert de campagne Jij.doetmee. Donateurs kunnen bij het goede doel direct aan een gezinshoofd in de sloppenwijken van Nairobi gekoppeld worden en direct doneren. De campagne moet de transparantie bij het doneren vergroten.

 
Veel Nederlanders vinden de huidige manier van doneren niet transparant genoeg. Het is vaak nog te onduidelijk waar het geld precies heen gaat. Daar speelt HealthConnect handig op in. Door gebruik te maken van het mobiele Jij.doetmee platform kan de donateur direct gekoppeld worden aan de juiste mobiele (zorg)portemonnee. Vrijwel ieder Keniaans gezinshoofd bezit inmiddels een mobiele telefoon, waardoor het geld direct kan worden gestuurd naar het gekoppelde gezin dat hierdoor zorgtoegang verleend wordt via de telefoon. En om het nog persoonlijker te maken wordt de koppeling gemaakt op basis van geboortedatum: de donateur is op dezelfde dag jarig als het gezinshoofd. 
 
Zo komt iedere gedoneerde cent direct ten goede aan de zorg in Kenia, die momenteel door armoede vaak nog tekortschiet. Voor 54 euro kun je een gezin voor een heel jaar van zorgtoegang voorzien.