Omarm je spierpijn tijdens 'Nationale Spierpijndag' op 20 mei

18-05-2021 (13:42) - Campagnes

Ruim twee miljoen sporters mogen na vijf maanden weer sporten in hun favoriete gym. Bijna de helft van de Nederlanders verwacht weer flinke spierpijn te hebben na hun eerste training in de sportschool. Daarom viert Melkunie PROTEIN donderdag 20 mei 'Nationale Spierpijndag'. Dé dag waarop we massaal onze spierpijn omarmen en nagenieten van de eerste workout in de sportschool.
 
De sluiting van de sportscholen heeft voor 4 op de 10 Nederlanders gezorgd dat ze een stuk minder zijn gaan bewegen. Ruim 1 op de 3 heeft zelfs geen spierpijn meer gehad sinds ze niet meer in hun gym konden sporten. Sporten nadat je een lange tijd niet tot nauwelijks hebt bewogen resulteert vaak in flinke spierpijn de volgende dag. Een beloning na het harde werk (vindt zo'n 60 procent), maar soms ook onhandig - als je bijvoorbeeld vier hoog woont zonder lift. Toch is het deze spierpijn die Melkunie PROTEIN in het zonnetje gaat zetten. Daarom vieren we op Nationale Spierpijndag voor één keer dat we allemaal weer spierpijn hebben. Met tips en tricks helpt het merk Nederlanders om de dag zo goed mogelijk door te komen.


Drie tips om spierpijn te voorkomen

- Een goede warming-up. Zoals de zonnegroet, een oefening waarbij al je spiergroepen aan bod komen. Google wijst je de weg. Een ideale manier om je spieren rustig log te maken en over te laten gaan van de ruststand naar de actieve stand.
- Bouw de belasting rustig op en zet niet te grote stappen in een keer. Bouw bij duurtraining de lengte van je inspanning rustig op. En voer bij krachttraining het aantal kilo’s of herhalingen gestaag op.
- Laat je voor of na het sporten masseren. Ook daar hoort een beetje pijn bij.


Drie tips om spierpijn te verlichten

- Blijf bewegen! Soms moet je er niet aan denken, maar het helpt echt. Een lichte training, zoals een half uurtje cardio is heerlijk om je spieren wat meer smooth te laten voelen.
- Hoe lekker een warme douche ook is, je spieren herstellen sneller als je koud doucht of een koud meer in duikt. Door het koude water vernauwen de bloedvaten en verhoogt je bloeddruk. Je bloed gaat sneller stromen, waardoor de pijn sneller verdwijnt.
- Ga op tijd naar bed. Voldoende slaap helpt je spieren goed te herstellen.
- En last but not least: voeding. Eiwitten doen je spieren sneller herstellen. Zorg er dus voor dat je na een middelmatige of zware training voldoende proteïnen binnenkrijgt.