Oma's Soep viert vijfjarig bestaan met speeddate-event met ouderen

10-03-2022 (18:07) - Campagnes

Oma’s Soep bestaat deze maand vijf jaar en om dit te vieren organiseert de stichting op maandag 21 maart een speeddate-event in een pop-up restaurant in Amsterdam. Jongeren kunnen tijdens dit evenement eenzame ouderen ontmoeten onder het genot van de soepen en maaltijden van Oma’s Soep. De actie sluit aan bij de missie van Oma's Soep om jong en oud met elkaar te verbinden en eenzaamheid de wereld uit te helpen.

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland (1,4 miljoen mensen) voelt zich regelmatig eenzaam. Om dit structureel te bestrijden organiseert Oma’s Soep sinds 2017 sociale activiteiten door heel Nederland: in totaal realiseerde de stichting al 50.000 ontmoetingen met ouderen. Zo vinden er wekelijks kookdagen plaats waarbij jonge vrijwilligers en ouderen samen soepen of maaltijden koken. Deze soepen en maaltijden zijn naar recept van oma en inmiddels te koop in verschillende supermarkten.
 

Smul en strijd mee

Het speeddate-event vindt plaats op maandag 21 maart van 13:00 uur tot 16:00 uur in Grand Hotel Krasnapolsky (Amsterdam). Er zijn twaalf ouderen aanwezig en per kwartier schuift een andere jongere bij hen aan tafel aan. Verschillende BN’ers, waaronder Johnny de Mol, Tim Senders en Edson Da Graca, nemen deel aan het evenement. Iedereen is welkom om zelf een praatje te komen maken met een oudere en om de soepen en maaltijden van Oma’s Soep uit te proberen.