RichMeetBeatiful ziet heil in sugardaddydating

26-09-2017 (11:02) - Campagnes

Sigurd Vedal wil aan het einde van 2017 200.000 leden op RichMeetBeautiful.com, zijn nieuwe datingsite voor Sugardaddydating. Een controversieel concept waarbij studenten worden aangemoedigd hun sugardaddy te vinden. Exclusief, chique, en een stevige appel voor de dorst. Dat wel. 
 

studenten

Het concept is komen overwaaien uit Scandinavië, waar de site in augustus van dit jaar werd gelanceerd. Net als in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland, speelt de site in op glamoureuze thema’s: exclusiviteit, rijkdom, weelde, succes, passie. Met rijdende billboards in studentensteden probeert RichMeetBeautiful studenten te verleiden zich aan te melden als sugarbaby voor een of meer van de vele overwegend succesvolle mannen (de meeste tussen de 40 en de 59 jaar). 
 

lange rit

Overigens heeft Vedal nog wel een eind te gaan. Tot nu toe zijn er 10.000 leden aangesloten bij zijn site. Een landelijke televisiecampagne moet een vertwintigvoudiging teweegbrengen. Volgens Vedal slechts een kwestie van tijd. 
 

ervaring

Het vertrouwen dat de 200.000 nog dit jaar gehaald gaat worden is niet zomaar losjes op wat rondfladderende cijfers gebaseerd. Vedal is het brein achter datingnetwerken Victoria Milan en Next Love, en Victoria Milan Casino. Hij weet waar hij het over heeft. Exclusieve merken die zich richten op het rijkere segment zijn hem op het lijf geschreven, zo lijkt het. Of de Nederlandse mentaliteit zich ook leent voor een concept als dit, zal de komende maanden moeten blijken. Het zal ongetwijfeld een discussie teweeg brengen die de afweging tussen rijkdom, eigenwaarde en ethiek onder een vergrootglas zal leggen.