Rijksmuseum heeft voor 1 nacht Green Gallery

09-06-2015 (07:11) - Campagnes

Hoe lanceer je op een grootse manier The Green Gallery - een nieuw magazine dat zowel de schoonheid als de vergankelijkheid van de natuur viert? 
 
Door de meest beroemde galerij om te toveren tot een Green Gallery voor 1 nacht: die onder het Rijksmuseum. Een idee van bureau The Gardeners. 
 
Een week geleden, kwam de inhoud van het online magazine letterlijk tot leven, aan een tafel opgebouwd uit natuur, in een sprookjesachtige en bosrijke setting midden in de stad. Een divers gezelschap van internationale pers, online influencers en contributors aan het magazine, konden hier de schoonheid en mogelijkheden van bloemen en planten ervaren. 
 
Rondom de pijlers van het magazine: Fashion, Food, Art en Interieur. De gasten waren de hoofdpersonen in een film, waarmee het magazine internationaal gelanceerd werd. En op hetzelfde moment dat The Green Gallery in het materiële leven verdween - door alle gasten gouden scharen te geven met de uitnodiging om al de bloemen te plukken die ze wilden, werd het magazine ontgrendeld in de online wereld: thegreengallery.com
 
Client: The Flower Council of Holland (Esther de Waard, Tessa Triesscheijn, André de Waard, Marc Eijsackers)
Agency: The Gardeners 
Concept: Kim Triesscheijn, Didi Feuth
Copywriter: Kim Triesscheijn, Sidney Vollmer
Art Director: Jarr Geerligs, Maira Evers
Account: Maira Evers, Liza Mastenbroek
Director: Steve Iseger
Photographer: © Reinier RVDA
Set dressers: Florian Seyd en Ueli Signer (The Wunderkammer)
Food design: Katja Gruijters (Studio Katja Gruijters)
(Event) Producers: Tamara Kalf (By Tamara), Elke Spaan (buro SPAAN), Roswita Warmerdam (Roswita Producties)
PR: Laurien Vest (LEVEST), Valentine Bardin (VFC RELATIONS PUBLICS), Chris Fay (Cow PR), Richard Mächtel (Zucker.) 
Founding editor The Green Gallery: Nancy Berendsen

Met dank aan: Rosanne Loffeld (creative editor The Green Gallery), Rudy Stegmeijer (Sigfriet Roi), Erwin Stoelinga (VRF), Ivo Appel (Meneer Appel), Arjen Bangma (Transnatural Art & Design), Mattijs van Bergen (MATTIJS), Ina Boonekamp (Studio Katja Gruijters), Adrian van den Bovenkamp, Josje van Hagen (Showpony Productions), Julia Rusanovsky, Eefje de Visser en Bart van Weerdenburg.