STROOM verzorgt Eurovisie Songfestival city-domination campagne

21-05-2021 (15:53) - Campagnes

In opdracht van de Gemeente Rotterdam heeft STROOM de mediastrategie en media-inkoop verzorgd. In de week voor het Songfestival is de campagne op z’n hoogtepunt voor een zo groot mogelijk effect.
 
De campagne doelstelling is om in vier weken bekendheid te realiseren voor dit unieke evenement in de stad en de regio Rotterdam. We kiezen voor buitenreclame om een zo groot mogelijk bereik en aantal contacten binnen de doelgroep te realiseren. Na een terugval in bereik van buitenreclame tijdens de lockdown, is er nu weer groei in het bereik van buitenreclame waardoor de doelgroep snel bereikt wordt.
 

Mix van zichtbaarheid op verschillende plekken 

Zichtbaarheid wordt gerealiseerd door abri’s, driehoeksborden en impactvolle digitale schermen op knooppunten in de stad. Daarnaast een take-over van metrostation Beurs en een geheel bestickerde tram. Ook in de regio zorgen we voor zichtbaarheid langs de snelweg, langs toegangswegen en op de vliegvelden 
 

Opvallende campagne elementen breed opgepakt

Het succes van de campagne is niet beperkt gebleven tot massale zichtbaarheid in de stad. Opvallend aan de inzet is dat veel onderdelen via PR terugkomen in de media en goed worden opgepakt in nieuwsuitzendingen. Vooral de tram sprong er als opvallend campagne element uit. Deze is gebruikt voor opnames voor een item op de NPO en kwam voorbij in een uitzending van BEAU op RTL4.
 
Voor meer cases van STROOM, klik hier.