TamTam en Oxfam Novib lanceren ‘Humanity Checker’

02-12-2016 (10:56) - Campagnes

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen lanceert Oxfam Novib de humanity checker . Dit platform legt het vluchtelingenbeleid van acht politieke partijen langs de menselijke meetlat. De Humanity Checker is tot stand gekomen in samenwerking met digital agency TamTam (part of Dept). 


Het beleid van Europese politici is vaak gericht op het ontmoedigen van vluchten, niet op het realiseren van veilige vluchtroutes. Aan beide politieke zijden van het vluchtelingendebat winnen de keiharde oneliners het van de genuanceerde standpunten. Dat resulteert in onduidelijkheid over wat partijen nu echt willen. Oxfam Novib heeft, in samenwerking met onderzoeksbureau Kaleidos Research, de programma’s doorgelicht en in kaart gebracht hoe humaan de partijen omgaan met vluchtelingen. 


Digital agency TamTam (part of Dept) creëerde een online omgeving waar de onderzoeksresultaten op een visueel heldere manier worden gepresenteerd. De partijprogramma’s zijn beoordeeld op de thema’s ‘oorzaak’, ‘reis’, ‘aankomst’ en ‘verblijf’. Per thema worden de standpunten van de politieke partijen toegelicht. Gebruikers worden tevens aangemoedigd om via social media hun mening over de standpunten te delen met de politiek leiders.


Dimi Albers,
Managing Director TamTam (part of Dept): 'We helpen een organisatie als Oxfam Novib graag om het meeste uit hun digitale campagnes te halen. Het is een onderwerp wat ons aan het hart gaat en waar Tammo’s met veel passie aan werken. We zijn dan ook erg trots op wat er staat.'

http://www.humanitychecker.nl/