Ondertussen in Cannes 2: het jaar van de Flamingo

Ondertussen in Cannes 2: het jaar van de Flamingo

22-06-2017 (15:28) - Cannes

In de Chinese astrologie is het dit jaar het jaar van de haan. Daar is hier in Cannes niets van te merken. Hier is 2017 het jaar van de flamingo. En dat zullen we weten ook bij de Dutch Embassy of Creativity. 

 
Hier op de foto zien we zomaar een willekeurig shot van het strand dat grenst aan de beach club van de Embassy. U ziet het goed: flamingo's. Maar dat is nog niet alles. Er lopen mannen rond in kledij waar afbeeldingen van flamingo's op te zien zijn. Eén van hen is Bert Hagendoorn. Hij heeft vandaag gekozen voor een gewaagde hawaïblouse met flamingo's erop. Dus gingen we bij hem te rade om meer te weten te komen over hetgeen in de sterren geschreven staat.
 
Hagendoorn wist ons veel te vertellen over de verborgen symboliek van de flamingo ten opzichte van het Lions Festival. Een diepe, gelaagde betekenis van de roze vogel die als geen ander op eigen been kan staan. Hoe verhoudt deze vogel zich tot dit creatieve festijn, en hoe zet hij zich af tegen te gevestigde orde en de vooroordelen die heersen op dit festival? Bert Hagendoorn wist het treffend te verwoorden: 'Het is een flamingofeest.' En zo is het maar net. Cannes Lions 2017 is een flamingofeest.
 
Oja, straks Chef'Special bij de Dutch Embassy, hou onze Facebook in de gaten!