Parapluutje regelen & messen slijpen

16-07-2012 (08:40) - Column

Komkommers voor een euro. Dat was de aanbieding van C1000 afgelopen week. Da’s mooi, denk je dan. Maar hoeveel komkommers kun je aan? Even tellen: komkommersoep, komkommersalade, komkommer met munt, komkommer en meloen, komkommershake... En veel verder kom ik eerlijk gezegd niet. 
 
Behalve dan dat de business ook nog eens in de virtuele komkommertijd zit. We zijn en masse met vakantie, maar we zijn en masse ook de messen aan het slijpen. Want eind augustus moet de molen weer draaien. Moeten we een te karig voorjaar goed maken of moeten we de cherry on the cake verdienen? Ieder zoekt zijn eigen antwoord.
 
In zekere zin houd ik wel van deze komkommertijd: zoek, zoek en we zullen het antwoord vinden. En nee, de trage inkomsten gedurende deze zomermaanden vind ik helemaal niets. Maar het messen slijpen des te meer. Jullie doen het, ik doe het. Wij doen het. Messen slijpen! 
 
En dus ren ik elke ochtend mijn zomers rondje terwijl bakken water uit de hemel vallen. Is dit zomer?! De komkommers lijden er gezien de prijs niet onder en de bessen in mijn tuin ondervinden ook al geen enkele last van de overmaat aan water en dus maak ik tussen de bedrijven door eindeloos veel potten bessenjam en vult mijn koelkast zich met een voorraad die het tot ver in 2013 uithoudt. 
 
Aan het eind van de dag trek ik mijn high heels uit de kast, want dan is er vaak een zomers feestje te vieren. Het leven is goed in juli. Met of zonder regen. Gewoon kwestie van een parapluutje regelen. En zo moet het in de business ook. 
 
Parapluutje regelen & messen slijpen. Soms letterlijk en soms figuurlijk.
 

 


Nicolette Hulsebos

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.