35x prachtige innovatie bij Climate Action Challenge

21-10-2017 (07:00) - Creatie

De meest creatieve ideeën voor projecten ter bestrijding van klimaatverandering komen ook dit jaar weer samen in de WDCD Climate Action Challenge. What Design Can Do selecteerde 35 genomineerden
 

de (te) gekste ideeën

Denk bijvoorbeeld aan een installatie die water uit de lucht van Haïti oogst, een rugzak radiostation om natuurrampen in Indonesië te voorspellen of een vloot drones die duizenden bomen kan planten en een cirkelvormige tempel die gemeenschappen helpt een duurzame leefstijl aan te nemen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je ziet het langskomen bij deze duurzame challenge die is georganiseerd door What Design Can Do in samenwerking met IKEA Foundation en Autodesk Foundation.
 
Er werden in totaal 384 ideeën ingezonden uit 70 landen, verdeeld over de categorieën communicatie, producten & ruimtes, diensten & systemen. Veel deelnemers kozen voor een holistische benadering. 
 

Dutch Design Week

Alle genomineerde projecten worden tentoongesteld tijdens de Dutch Design Week (21-29 oktober) in Eindhoven, waar WDCD als onderdeel van het World Design Event de Creative Embassy of Climate Action programmeert. Een internationale jury, bestaande uit Patricia Espinosa, Elma van Boxel, Elizabeth McKeon en Joe Speicher gaat zich buigen over de inzending en kondigt op 23 november 2017 tijdens de conferentie WDCD Live in São Paulo de winnaars aan. Zij delen een prijzenpakket van € 900.000, inclusief een op maat gemaakt accelerator programma in samenwerking met Social Enterprise NL.