Biologisch mezcal vraagt om passend design

19-10-2016 (12:36) - Creatie

In het hart van Santiago Matatlán, Oaxaca, Mexico creëerde “Agave Aficionado” David Ravandi, geïnspireerd door de viering van het leven, de ambachtelijk en biologisch geproduceerde mezcal “Craneo Organic Mezcal”. Aan VHD de taak deze bijzondere drank te voorzien van een perfect aansluitende verpakking. 


'Het resultaat is een design, dat het verhaal tot in de kleinste details van de verpakking communiceert', vertelt Rob van Heertum, Strategy Director en Partner bij VHD.


De creatie van Cráneo Organic Mezcal begint met het met de hand selecteren van 100% biologische agave. De complete productie die volgt is gewijd aan het behoud van de oude en ambachtelijke Oaxaca distillatie methoden. 


De ambachtelijke en biologische merkeigenschappen moesten, naast de Mexicaanse heritage, centraal staan in het packaging design.  Dit speelde dan ook direct een rol bij de creatie van de fles zelf. Hierbij werd gekozen voor handgeblazen flessen van 100% recycled glas. Verder werd de fles aangekleed met een houten dop en labels van recycled papier, die zijn bedrukt met soja inkt. Het label design is opgezet in zwart-wit, om de biologische zuiverheid van de transparante spirit weer te geven.