Cherry Duyns exposeert

14-08-2015 (07:07) - Creatie

7.06 uur - Ter gelegenheid van het verschijnen van zijn fotoboek toont Kunstcentrum Haarlem een uitgelezen selectie foto’s van Cherry Duyns. 
 
Ook worden een aantal van zijn documentaires getoond waarin de beeldende kunst centraal staat. Naast hun gefilmde portretten zullen kunstwerken van Armando, Jan Roeland en Klaas Gubbels worden getoond. 
 
Uit de vele foto's die Duyns (1944) in de loop der jaren maakte, zijn voor de tentoonstelling VOOR MIJN OGEN zo’n 25 beelden gekozen van woeste wolkenluchten en weemoedige zonsondergangen, van verstilde zeeën en kabbelende golven, haast abstracte landschappen en waterpartijen, maar ook van vogelballetten in de lucht, dode vogels en restanten van zogeheten plukplekken. 
 
Duyns publiceerde romans, korte verhalen en opstellen over beeldende kunst. Met Armando schreef en speelde Duyns zowel voor de televisie als voor het theater bijna een kwart eeuw Herenleed, vertellingen van weemoed en verlangen. 
 
Veel bekroond en internationaal geroemd is de documentaire  De wording, de film die hij regisseert in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst en aangeboden aan koningin Beatrix ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag.

De tentoonstelling 'Voor mijn ogen' is van 30 oktober t/m 5 december te zien bij Kunst centrum Haarlem. Gedempte Oude Gracht 117-121.