Dude by Kossmann.dejong

09-10-2015 (12:41) - Creatie

12.35 uur - Dit weekend ligt hij in de winkel: de herfsteditie van Dude, Dutch Designers Magazine met Ellen Schindler van Kossmann.dejong als gastredacteur. 
 
Het is de allereerste eindexamenspecial van het magazine, met een selectie van dertig gescoute design graduates. Het nummer verschijnt bovendien in het Engels, gedrukt én digitaal.
 
De herfsteditie van Dude bevat een openhartig interview met Ellen Schindler, partner en zakelijk directeur van ontwerpbureau Kossmann.dejong. Zij is de gastredacteur en hoofdpersoon van het nieuwe nummer dat ingaat op persoonlijke groei en zakelijke ontwikkeling.
 
‘Ondernemerschap is iets wat moet groeien’, vindt Schindler, die met haar bureau in de ‘Champions League’ van exhibition- en experience-design werkt. ‘Het is een soort spel, en dat spel kun je leren.’ Die instelling probeert zij door te geven aan de volgende generatie ontwerpers, ondermeer met het door haar opgezette curriculum Business Your Design.  

Verder in de Dude onder andere de carrière van Ralph Nauta (Studio Drift), een minicursus customer relations, het in Amsterdam en Londen gevestigde bureau voor design service en research innovation STBY, en Eugene Bay en Graham Sturt over hun nieuwe rollen bij VBAT. De coverfotografie is van de hand van Stephan Vanfleteren.