Dutch Design Week krijgt financiële bijdrage van OCW

20-09-2016 (21:50) - Creatie

Dinsdag publiceerde het kabinet de Miljoennennota 2017, met daarin ook de Cultuurnota 2017 - 2020. Hierin wordt 10 miljoen extra ter beschikking gesteld voor cultuur. Dutch Design Week is genoemd als één van de partijen die door deze extra financiële impuls op steun van het rijk kan rekenen. Vanuit de begroting OCW wordt jaarlijks € 400.000 in de periode 2017–2020 beschikbaar gesteld als bijdrage aan Dutch Design Week.


waardevolle bijdrage
Dutch Design Foundation, de organisatie achter Dutch Design Week (DDW), is blij met het nieuws. Voor de stichting betekent dit dat de inzet van de Nederlandse creatieve industrie en ontwerpers - om een waardevolle culturele en economische bijdrage te leveren aan onze samenleving – op waarde wordt geschat. De stichting beschouwt de toezegging als het resultaat van de inspanning die ontwerpers en creatieven ieder jaar opnieuw leveren.

waardering en erkenning
De brede steun binnen de Kamercommissie OCW is volgens directeur Martijn Paulen tevens een belangrijke erkenning van de week als nationaal platform: ‘DDW is weliswaar sterk geworteld in designstad Eindhoven, maar heeft inmiddels grote betekenis voor het hele land, met een aanzienlijke internationale impact.’