ENGIE hoofdsponsor EYE Filmmuseum

09-01-2017 (13:48) - Creatie

ENGIE Nederland, energieleverancier en marktleider in technische dienstverlening, is de komende twee jaar hoofdsponsor van EYE. ENGIE en EYE Filmmuseum zullen zich inzetten voor de duurzame gebiedsontwikkeling van Overhoeks en omgeving.


Voor de wijk Overhoeks in Amsterdam-Noord, vestigingsplek van EYE Filmmuseum, realiseerde ENGIE de duurzame energievoorziening, onder meer door een bodemenergie-opslagsysteem (WKO). ENGIE wil zich ook in de toekomst inzetten voor de verdere verduurzaming van het museumgebouw van EYE aan de IJpromenade in Overhoeks.


Sandra den Hamer, directeur EYE Filmmuseum: ‘Wij zijn ontzettend blij met het partnership met ENGIE. Al voor de opening van het museumgebouw in Amsterdam-Noord werkten we nauw samen op het gebied van duurzame energievoorzieningen. Dat doen we sinds kort ook in het vorig jaar geopende EYE Collectiecentrum, op een steenworpafstand van het museumgebouw in Amsterdam-Noord. Het hoofdsponsorschap is een kroon op onze relatie en stimuleert ons om ons in de toekomst te richten op innovatieve projecten rond energievoorzieningen in onze directe omgeving en op duurzaam behoud, beheer en ontsluiting van het Nederlandse filmerfgoed.


Van links naar rechts: Frans van den Boorn (Marketing- en salesdirecteur / ENGIE Nederland NV), Guido Frenken (Managing Director ENGIE Ventures & Integrated Solutions / ENGIE Nederland NV), Stan Spijkerman (Zakelijk adjunct-directeur / EYE Filmmuseum), Sandra den Hamer (Directeur / EYE Filmmuseum), Jeanke van der Haar(Manager Business Development and Innovation / ENGIE Energy Solutions), Hester Barkey Wolf (Head of development / EYE Filmmuseum), Adriaan Penning (Projectontwikkelaar / ENGIE Energy Solutions), Bart-Jan Freriks (Directeur ENGIE Services West) [Foto: Max Graven]