Geslaagde 15de DDW trekt meer dan 295.000 bezoekers

30-10-2016 (21:46) - Creatie

Dutch Design Week (DDW) kijkt terug op een geslaagde 15de editie. Eindhoven manifesteerde zich opnieuw 9 dagen lang als middelpunt van design en de toekomst met 2500 ontwerpers. De ideeën en oplossingen die zij aanreiken, laten ons met andere ogen kijken naar actuele thema’s en vraagstukken, en maken van DDW inmiddels een evenement met wereldwijde impact.


Mede door het uitgebreide avondprogramma van talkshows, debatten en livemuziek konden bezoekers tot lang na sluitingstijd van de tentoonstellingen nagenieten. Het evenement trok een recordaantal van naar schatting 295.000 bezoekers.


maakproces

Onder de vlag van het thema ‘The making of’ stond deze jubileumeditie in het teken van het maakproces en de makers. Het evenement toonde veel werk van gerenommeerde ontwerpers, maar gaf zoals elk jaar ook alle ruimte aan jong talent en het experiment. Dat gebeurde onder meer in 430 gecureerde exposities en presentaties verspreid over 100 locaties in de stad.


ondernemend fenomeen
Martijn Paulen
, directeur Dutch Design Foundation: 'DDW toonde zich meer dan ooit als een manifestatie van en voor de ontwerpers en leiders uit de hele (inter)nationale creatieve industrie. Design is vandaag de dag zowel een cultureel als ondernemend fenomeen waar brede aandacht en interesse naar uitgaat. DDW maakt duidelijk dat we de 'oude' krappe definitie van design moeten loslaten en het moeten benaderen als een creatieve mentaliteit met een impact die exponentieel toeneemt.'