IFFR presenteert openingsfilm en slotfilm 50ste editie in juni

19-05-2021 (09:30) - Creatie

Gisteren presenteerde International Film Festival Rotterdam (IFFR) in een persconferentie het volledige programma van de feestelijke 50ste editie in juni. The World to Come van Mona Fastvold opent het festival op woensdag 2 juni. Poupelle of Chimney Town van Hirota Yusuke is de afsluiter op zondag 6 juni (en blijft on demand beschikbaar tot 9 juni).
 
Vanwege de huidige coronamaatregelen vindt het slotstuk van het festival online plaats en in bioscopen in Rotterdam. Drie Big Talks van spraakmakende namen in de filmwereld en de laatste filmaankondigingen maken het programma van juni compleet. De kaartverkoop start op 21 mei.
 
Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic: “Ik ben enorm trots om het volledige programma van het afsluitende hoofdstuk van onze 50ste jubileumeditie te delen. Van 2 tot en met 6 juni bieden we een rijk en gevarieerd programma van meer dan 139 speelfilms, korte en middellange films en tal van VR-projecten, lezingen en meer. Van de herontdekking van arthouseklassiekers om de geschiedenis van IFFR te vieren tot een vernieuwende futuristische tv-serie die de wetten van het genre herschrijft – IFFR biedt een enorme keuze. En dat alles met de energie en bezieling die je van IFFR gewend bent, en uiteraard met inachtneming van de laatste coronamaatregelen. We staan te popelen om van start te gaan en ons vijftigjarig jubileum te vieren met het publiek, thuis én in bioscopen in Rotterdam."