Inschrijving voor derde internationale typografie prijs van de Type Directors Club geopend

09-03-2022 (16:21) - Creatie

De Type Directors Club heeft het aanmelden voor de derde editie van de wereldwijde Ascenders competitie geopend. Internationale typografen, letterkundigen en letterontwerpers van 35 jaar en jonger kunnen zich nu voor cde 2022-editie aanmelden.
 
Ascenders is een portfolio-gebaseerde wedstrijd gewijd aan typografie in al haar veelzijdige vormen, en inspirerende opkomende ontwerpers (individuen of duo's). Deelnemers sturen zes projecten in met een korte beschrijving, evenals een verklaring van hun rol in de creatie van het project, en een lijst van individuele credits waar van toepassing.
 
Inzendingen zijn nu welkom. Deelnamekosten worden na de reguliere deadline van 30 april 2022 verhoogd. De verlengde deadline is op 31 mei 2022; de winnaars worden in juli bekendgemaakt. Om Ascenders voor iedereen betaalbaarder te houden, biedt TDC een drieledige prijsstructuur met flinke kortingen op basis van het land waar de deelnemer zich bevindt. TDC leden en personen die genomineerd zijn voor Ascenders komen ook in aanmerking voor kortingen.
 
De inzendingen van dit jaar zullen worden beoordeeld door een hoogstaande vakjury, waarin ook enkele eerdere Ascenders winnaars een stem hebben.
 
"Ascenders werd bedacht als een wedstrijd om het werk van jongere beoefenaars van typografie in de spotlight te zetten," zegt Paul Carlos, principal bij Pure+Applied, adjunct faculteit, Parsons School of Design, The New School, New York, en TDC Advisory Board lid die het programma heeft geïnitieerd. "In de eerste twee jaar hebben de juryleden veelbelovend werk geselecteerd van 28 ontwerpers. Ik kijk er reikhalzend naar uit om te zien welke ontwerpers de jury dit jaar zal selecteren."
 
De Ascenders oproep voor inzendingen branding campagne en prijs zijn dit jaar ontworpen door Zipeng Zhu, oprichter en creatief directeur bij Dazzle Studios, Brooklyn, met aangepaste belettering door Tien-Min Liao.
 
Voor meer informatie en deelname, bezoek je de 2022-Ascenders website.