Kala azar van Janis Rafa winnaar Forum van de Regisseurs bij Nederlands Film Festival

02-10-2020 (11:16) - Creatie

Regisseur Janis Rafa ontving donderdagavond de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs 2020. De jury sprak over haar winnende filmproductie Kala azar: “Kala azar is een film over ziekte, dood en zorg. De levendige speelfilm laat de boeiende filmtaal zien tussen de menselijke en de dierenwereld. Het is een film die erkenning verdient tot ver buiten het Nederlands Film Festival."
 
De zesde editie van het competitieprogramma voor filmmakers met een uniek stemgeluid en eigenzinnige visie, vindt momenteel in een digitale forumomgeving plaats met podcasts en regisseursgesprekken. De jury van dit jaar bestond uit programmamaker Cesar Majorana, programmeur Julian Ross en filmmaker/beeldend kunstenaar Sharelly Emanuelson die samen met de nieuwe curatoren Hugo Emmerzael en Inge de Leeuw online de uitreiking verrichtten.
 
Dit jaar werden 12 vernieuwende film- en filmische Nederlandse producties geselecteerd. Het Nederlands Film Festival is tot en met 3 oktober online bij te wonen via www.filmfestival.nl.