Metamorphosis, een bijzondere ode aan Philip Glass

11-10-2016 (12:12) - Creatie

Een bijzonder project van een beeldend kunstenaar en een fotografe die elkaar nog nooit ontmoetten: Metamorphosis, werk dat gaat over vertrek en thuiskomst. Uitvoerend artiesten zijn iphone fotografe Annet de Graaf en kunstenaar Ton van Campenhout.
 
Annet de Graaf is beter bekend als ‘het oog van Mokum’. Ze trok met oordopjes de stad in, richting het IJ en maakte gedurende twee maanden een serie van vijf foto’s, geïnspireerd op de pianocompositie Metamorphosis. Op iedere foto kwam een reactie in de vorm van een tekening van Tom van Campenhout (houtskool en potlood, formaat 1 x 2 meter). De muziek van Philip Glass was de leidraad door de  woonplaats en het door beide kunstenaars geliefde Amsterdam.
 
Het project heeft geresulteerd in vijf tweeluiken. Deze werken hebben een podium nodig en er zijn reeds diverse partijen geïnteresseerd. De kunstenaars maken een keuze op grond van de meest interessante raakvlakken met de muziek van de maestro. Philip Glass wordt 31 januari 2017 80 jaar. Dit project is aan hem opgedragen.