N-N eert straatfotograaf Ed van der Elsken

23-06-2016 (11:08) - Creatie

Nationale-Nederlanden organiseert in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum een Instagram fotowedstrijd om het legendarische werk van Nederlands bekendste straatfotograaf Ed van der Elsken te eren.


Professionele fotografen, fotografiestudenten en fanatieke amateurfotografen kunnen tussen 23 juni en 28 augustus meedoen door op Instagram hun kleuren straatfoto(’s) te delen met #NNStraatfotografie en #EyeLoveYou. De beste straatfotograaf wint een gelimiteerde afdruk van Ed van der Elsken uit de galerie van Annet Gelink ter waarde van € 1.800,-.

fotorestauratieproject
De reden voor de fotowedstrijd is het grootste fotorestauratieproject ooit in de Nederlandse geschiedenis, waarbij de circa 45.000 beschadigde kleurenfoto’s van Van der Elsken door het Nederlands Fotomuseum worden veilig gesteld voor de toekomst.
 
beste straatfotografen van Nederland
Na 28 augustus gaat een jury bestaande uit gerenommeerde fotografen, 25 straatfoto’s nomineren; de prijsuitreiking vindt medio september 2016 plaats.
 
De hoofdprijs is een officiële kleuren fotoprint van Ed van der Elsken naar keuze ter waarde van € 1.800,- uit de galerie van Annet Gelink. 
De 2e prijs zijn twee prachtige fotoboeken ‘Eye Love You’ en ‘Amsterdam’ van Ed van der Elsken. 
3e prijs is het fotoboek ‘Eye Love You’.
Klik hier voor meer informatie over de Instagram fotowedstrijd. 
 
tentoonstelling
Op 23 juni toont het Nederlands Fotomuseum de eerste resultaten van de restauratie in een speciaal Parademuseum. Een eigentijdse diashow van het boek Eye Love You van Ed van der Elsken reist mee met de Parade van 23 juni tot en met 28 augustus langs alle vier de steden: Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht.
 
Nationale-Nederlanden Café
Een compilatie van de foto's is van juni tot en met september ook te zien op de 16 meter lange image wall in het Nationale-Nederlanden Café direct naast Rotterdam Centraal Station.  
 
credit foto
Oversteken: Beethovenstraat, Amsterdam, 1967