Nierstichting trapt collecteweek af met dialyselivestream

20-09-2016 (11:41) - Creatie

‘Maak de wereld van Fabian weer groot. Maak een praatje!’ Met dit motto gaf de Nierstichting de aftrap voor haar collecteweek(campagne). Om de campagne kracht bij te zetten heeft de stichting een livestream gemaakt tussen nierpatiënt Fabian en het publiek op het Rotterdamse Stationsplein. 

 
Voorbijgangers konden een praatje maken met Fabian, die op dat moment vastzat aan de dialyse. Het idee voor deze digital out-of-home actie werd ontwikkeld door ADCN, in samenwerking met alle betrokken partijen.   
 
‘Weinig mensen weten hoe het is om een nierziekte te hebben. De campagne Maak de wereld van Fabian weer groot! wil deze impact aan de buitenwereld overbrengen,’ licht Wendy van Wijk, corporate communicatie Nierstichting, toe. Hoofdpersoon in de campagne is Fabian Cornelissen (37). Na twee mislukte transplantaties zit hij 40 uur per week vast aan een enorm dialyseapparaat. Dat houdt hem in leven, maar is loodzwaar. Het maakt zijn wereld heel erg klein. Voluit leven met zijn gezin zit er niet in.  
 
facebook
De actie was de aftrap van de collecteweekcampagne Maak de wereld van Fabian weer groot!, die wordt ingezet op TV, radio, online en out-of-home. De actie krijgt een vervolg op Facebook. Dinsdag 20 september vanaf 20.30 uur kan iedereen Fabians wereld weer even groter maken door een praatje met hem te maken tijdens een live videosessie op www.facebook.com/nierstichting.