Nieuwe fotografieprijs ziet het licht

18-09-2017 (09:55) - Creatie

Er gaat een nieuwe fotografieprijs van start. SOMFY Photography heeft verfrissende opzet en een prijzenpot met  €10.000 voor de winaar.  Bij opzet en realisatie is onder anderen Marceil Feil, artistiek adjunct-directeur van FOAM betrokken.


Inzending & spelregels

Voor SOMFY Photography wordt van tevoren een thema vastgesteld.

Elke fotograaf kan een projectvoorstel opstellen met een plan hoe hij/zij dit thema denkt te verbeelden. Dit moet samen met een CV en documentatiemateriaal van werk van de afgelopen drie jaar worden ingediend.

Een selectiecommissie bestaande uit professionals uit de fotografiewereld kiest de negen beste inzendingen. Daarnaast is er een zogenaamde ‘wild card’ voor een tiende deelnemer.

De geselecteerde deelnemers krijgen gelegenheid het projectvoorstel uit te voeren en krijgen daarbij begeleiding van Marcel Feil, artistiek adjunct-directeur van Foam.

Het gerealiseerde werk wordt vanaf begin januari 2018 getoond in een tentoonstelling in de centrale hal van station Utrecht CS.

Een internationale vakjury kiest op basis van de tentoonstelling een eerste prijs winnaar (€10.000) en een tweede prijs winnaar (€2.500)

Het geproduceerde, fysieke werk wordt na afloop van de tentoonstelling eigendom van de fotograaf.

 

‘My Space, My Place’

Het thema van de eerste editie van SOMFY Photography luidt ‘My Space, My Place’. Inscrhijven voor de eerste editie van SOMFY Photography kan hier