Nieuwe Sound Euro Hockey League

24-05-2017 (11:04) - Creatie

De Euro Hockey League is de grootste hockey club competitie ter wereld. Sinds 2007 strijden jaarlijks 24 vooraanstaande Europese hockeyclubs om de titel en de EHL bokaal. De wedstrijden worden wereldwijd bekeken door miljoenen mensen, zowel op tv als online. Om verder te bouwen aan een sterk merk heeft BLCKBRD Sound Branding een muzikale identiteit voor de EHL uitgewerkt en geïmplementeerd.


hoger niveau

De unieke eigen muziek is te horen voorafgaand en tijdens alle wedstrijden. “Wij zijn erg blij met onze eigen sound. Hiermee creëren we een nog grotere beleving voor de EHL liefhebbers, en tillen we het toernooi echt een niveau hoger”, aldus Hans-Erik Tuijt, voorzitter van de Euro Hockey League.

goaltune
Een hockeywedstrijd heeft een aantal specifieke momenten die ondersteund worden door muziek. De muziek is gebaseerd op een muzikaal thema van 4 tonen dat terug te horen is in verschillende vormen en op verschillende momenten in de wedstrijd. Tijdens de opkomst van de teams komt dit tot uiting in het Anthem, dat klassiek klinkt en de spelers neerzet als helden. De goaltune daarentegen is uitbundig, modern en met veel energie. Ook is er muziek tijdens het video-scheidsrechter overleg en de 40 seconden voorafgaand aan een strafcorner. 
 

EHL Sound branding - compilation from BLCKBRD Sound branding on Vimeo.