People of the Park

14-09-2017 (15:31) - Creatie

Wie zijn de dagelijkse bezoekers van een stadspark? De toezichthouder in de ochtend, een kinderarts na haar dienst, een dakloze op een bankje, de manager van een parkhotel, een toerist … People of the Park verzamelt hun verhalen. People of the Park is ontstaan op initiatief van Gemeente Amsterdam, het OLVG, het Koninklijk Instituut voor de Tropen, het Metis Lyceum, kinderdagverblijf Kinderrijk , Van Moof Fietsen, de Generator en Hotel Arena.


Oog van Mokum

Het concept is bedacht door het 'Oog van Mokum': Annet de Graaf. Zij woont aan het Oosterpark en legt er bijna dagelijks bijzondere beelden vast. Alle portretten worden met de iPhone 7 plus gemaakt en begeleid met een kort verhaal. Annet is momenteel bezig met het boek “Morning Amsterdam” bijzondere iPhone fotografie van Mokum. Ze heeft in het binnen- en buitenland geëxposeerd.


app

People of the Park heeft ook een app. Met de app heb je alle People of the Park portretten en verhalen binnen handbereik en per park gelokaliseerd op de kaart. Een naslagwerk, maar dat niet alleen. Na het Oosterpark volgen meerdere parken in Amsterdam en daarbuiten in samenwerking met andere fotografen. Zo zal People of the Park uitgroeien tot een community van stadsparkdocumenten in Nederland en daarbuiten.