Periscopista: een ongekende mistprojectie op festivals

07-07-2016 (11:26) - Creatie

Bij Down The Rabbit Hole was plots een kleurrijke, bewegende mistwolk te zien. Het werd veroorzaakt door de Periscopista, een interactieve installatie die festivalgangers kunnen besturen door middel van video, beweging en geluid. Het kunstzinnige hoogstandje werd bedacht en ontwikkeld door Thijs Bierstekeren Amp.Amsterdam. 
 
hommage
‘Periscopista is onze hommage aan nieuwsgierigheid, ze kijkt vanaf het meer naar het festival en ze barst daarna, vol van enthousiasme, uit in een wolk van mist die door de interactie met het publiek bespeeld kan worden’, zegt Biersteker over zijn uitvinding.
 
Grand Prix
De Periscopista-installatie werd verkozen tot winnaar van de Down The Rabbit Hole Grand Prix 2016, vanwege haar vermogen om interactie uit te lokken van het publiek. Iedere toeschouwer wordt hierdoor een kunstenaar. Hoe meer het publiek schreeuwt in een van de oren van de periscopen hoe helderder en verleidelijker de animaties in de mist worden. Hoe meer het publiek danst en schreeuwt, hoe meer invloed ze hebben op de animaties en video input.
 
credits: 
Artist: Thijs Biersteker
Sound Design & Project Management: Amp.Amsterdam 
Festival: Down The Rabbit Hole 
Construction: Better Future Factory 
Technical Production: Univate 
Mist screen: DTL Laser 
Animation and Graphics: Merijn Hos, Jurriaan Hos, Thijs Biersteker