Ronald Giphart schrijft voor KLM

23-05-2016 (18:06) - Creatie

Afgelopen zaterdag 21 mei 2016 bestond de lijndienst tussen Amsterdam en New York van KLM 70 jaar. Een grote mijlpaal en een symbolisch moment. Want in 1946 startte KLM met eenmaal daags vliegen naar New York. Om dit jubileum te vieren heeft DDB & Tribal Amsterdam in opdracht van KLM een bijzonder boekje ontwikkeld, dat je tijdens je vlucht helpt een beetje 'in je Engels' te komen.


Het boek, geschreven door Ronald Giphart, neemt de lezer mee van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam – niet alleen in verhaal, maar ook in vorm. ’De Boterballentijd' begint in het Nederlands, maar gaat langzamerhand over naar het Engels om daar volledig in te eindigen. KLM-passagiers van Amsterdam naar New York reizen met De Boterballentijd dus niet alleen fysiek, maar ook in beleving naar een ander continent.

 
Afgelopen zaterdag vertrokken twee KLM vluchten van Amsterdam naar New York. Tijdens het boarden heeft KLM de boekjes uitgedeeld aan alle passagiers van deze jubileum vluchten, om dit historische moment te vieren.
 
Joris Kuijpers, Creative Director, DDB & Tribal Amsterdam: 'Als je in het buitenland bent, merk je vaak dat je Engels veel vloeiender wordt als je er een dagje bent. Met dit boekje wilde we dat gegeven een dagje voor zijn.'

Dit boekje is een unieke uitgave en in beperkte oplage uitgegeven. Je kunt het ook vinden op: http://clients.tribalddb.nl/KLM/DE_BOTERBALLENTIJD.pdf.