Rop van Mierlo spot dieren vanuit Room On The Roof

19-05-2016 (15:32) - Creatie

 In Room On The Roof vangt Rop van Mierlo dieren uit de omgeving van de Bijenkorf Amsterdam. De dieren die hij spot worden als het ware naar binnen gehaald door deze te schilderen in de toren. De vijf dieren – een reiger, meeuw, kat, paard en een duif – zijn van twee kanten gevisualiseerd.
 
De dieren vinden vervolgens hun weg naar beneden en verlaten het pand op 5000 papieren tassen die als canvas dienen. De genummerde en gesigneerde tassen zullen de Bijenkorf Amsterdam op 21 mei verlaten bij een aankoop.
 
Rop van Mierlo werkt met verschillende media maar start zijn proces bijna altijd door te tekenen of te schilderen. Dieren zijn een terugkerend motief in zijn werk. Het fascineert hem dat de mens al sinds haar bestaan dieren onder controle wil krijgen. In zijn boeken ‘Wilde dieren’ en ‘Enige Logica’ breken ze juist buiten de lijnen, los van de regels. Zijn boeken worden verkocht in het MoMa New York en in Colette Parijs. In oktober 2011 ontving hij voor ‘Wilde dieren’ de Dutch Design Award voor beste grafisch ontwerp.