SPIE mede-ontwikkelaar van ‘service-ecosysteem’

22-11-2016 (11:39) - Creatie

In samenwerking met zes andere partijen werkt SPIE aan de ontwikkeling van The Dutch Mountains, een ‘service-ecosysteem’ om de ideale woon-, werk- en verblijfsomgeving te creëren. In 2020 moet het innovatieproject klaar zijn. 
 
Volgens de betrokkenen moeten de Dutch Mountains een nieuw en onverwacht perspectief op daadwerkelijk duurzaam ontwikkelen bieden. Het gaat om een ultra circulair gebouw dat in staat is met de tijd te veranderen en beter te worden, door updates en upgrades en misschien af en toe een downgrade. Het project omvat de ontwikkeling van een volstrekt nieuw exploitatie- en organisatiemodel. 
 
Jacco Saaman is verantwoordelijk voor Business Development en Innovatie bij SPIE: ‘Dit gebouw wordt anders dan anders. Het krijgt een totaal nieuwe invulling, het is een andere manier van gebouwtechniek. Het gebouw ontwikkelt zich op basis van de beleving, haar gebruikers en de installaties.  Het geheel daarvan vormt het gebouw.  Dat is uniek’, zegt hij over het project. 
 
The Dutch Mountains is gevestigd op de Run in Veldhoven, direct aan de Brainport Avenue. Het is de bedoeling dat het gebouw het concentratiepunt van de Brainport Eindhoven wordt.