Toon van Driel tekent cover Voetbal International

22-11-2016 (16:06) - Creatie

Deze week ziet Voetbal International er anders uit. De voorpagina is getekend door Toon van Driel, de geestelijk vader van FC Knudde. Op verzoek maakte Van Driel een cover waarin enkele hoofdpersonen uit VI editie 47 zijn verwerkt. 


In deze VI is het verhaal te lezen dat Geert-Jan Jakobs voor de rubriek Balverliefd maakte met Toon van Driel, naar aanleiding van diens expositie in de naar hem vernoemde Toonzaal. Guus Hiddink verrichtte de opening van de galerie. De Achterhoeker is vaak op de hak genomen door de striptekenaar die hem afschildert als geldwolf. Voor de lol had Hiddink briefjes nep-geld meegenomen die hij Van Driel toeschoof om hem gunstig te stemmen. Die zelfspot kon de tekenaar wel waarderen. 


“Toen wij Toon vroegen een speciale cover te ontwerpen, wachtte hij tot maandagochtend 10 uur met tekenen”, aldus VI-hoofdredacteur Christiaan Ruesink. “Enigszins nerveus belde hij op: Als het niet goed is, flikker je het weg, hè. Nadat we de onderwerpen die in het blad aan de orde komen, hadden besproken ging hij aan de slag. Om 12.06 uur kwam het bericht: Ik ga nu kleuren. Een half uur later was de tekening binnen.” 


De Voetbal International-editie met de cover getekend door Toon van Driel verschijnt woensdag 23 november in de winkels en bij de VI-abonnees.