Van Hoef in de prijzen bij VELUX

19-05-2016 (10:19) - Creatie

Een internationale jury bestaande uit professionele kunstkenners en vertegenwoordigers van de VELUX Groep en haar moederbedrijf de VKR Holding heeft de winnende schilderijen van de VKR75 Painting Competition gekozen. De Nederlandse kunstenaar Marcel van Hoef was één van de winnaars. De competitie is uitgeschreven ter ere van het 75-jarig jubileum van de VELUX Groep. 
 
painting competition
Voor de VKR75 Painting Competition werd aan  kunstenaars uit 21 verschillende landen gevraagd ‘het belang van ramen voor gebouwen en in het bijzonder daglicht door het dak’ tot uitdrukking te brengen in een schilderij. Uit alle deelnemers zijn door een internationale jury bestaande uit galeriehouders, kunsthistorici en vertegenwoordigers van de VKR Holding en VELUX Groep 12 winnende schilderijen geselecteerd die een plek krijgen op de jubileumkalender. Het schilderij van Marcel van Hoef is daar één van. 
 
atrium
‘Ik was heel blij dat ik uit de inzendingen door VELUX Nederland geselecteerd ben om namens Nederland mee te doen aan deze competitie. Het schilderij dat ik heb gemaakt toont het atrium van een winkelcentrum. De ruimte roept vragen op over de dubbele ervaring van binnen en buiten en echt en onecht. Het binnenvallend daglicht domineert de ruimte en doorbreekt de strenge ordening van de architectuur. Dat vind ik interessant,’ vertelt Marcel van Hoef.