Vijf genomineerden Beste Start-Up bij Creative Heroes

19-05-2017 (11:15) - Creatie

Lexus heeft zich als sponsor verbonden aan een nieuw Nederlands initiatief, de Creative Heroes Award. Dit is een initiatief om creatief talent te signaleren en aan te moedigen. De jury heeft inmiddels 60 genomineerden gekozen uit 200 inzendingen. In de hoofdcategorie NEXT GENERATION reikt Lexus de ‘Beste Start-up’-prijs uit. De prijsuitreiking is op 29 juni in Amsterdam.


aanmoediging

De Creative Heroes Award is bedoeld als aanmoediging van creatief talent. De kracht van creativiteit en de menselijke factor staan centraal. De jury beoordeelt in vier hoofdcategorieën het design, maar vooral het proces en de mens hierachter. 


veel raakvlakken

“Lexus is een eigenzinnig merk en beweegt zich regelmatig ook buiten de automotive sector”, zegt Guus van Maarschalkerweerd, een van de initiatiefnemers van de Creative Heroes Award. “Lexus staat bijvoorbeeld jaarlijks op ’s werelds grootste designbeurs, de Salone del Mobile in Milaan. Bovendien is het merk initiatiefnemer van de Lexus Design Award, een onderscheiding voor beginnende designers. Dus je ziet veel raakvlakken met design en de creatieve sector.”


de 5 genomineerden

De vijf genomineerden voor de prijs van ‘Beste Start-up’ zijn:
FEST – Interieurmerk van oprichter Femke Furnee. Zij is in het gat gesprongen tussen Ikea en high-end designmerken.

De mannen van Schuim – Ontwerpstudio voor commercieel vastgoed. Ontwerpen is geen doel maar een middel om tot haalbare en functionele plannen te komen.

Studio Tast – Onderwijsbureau gespecialiseerd in onderwijsinnovatie, met passie voor het ontwerpen van vernieuwende en eigentijdse (les)materialen, platformen en leermiddelen.

The Ocean Cleanup – Om de plastic soep op te ruimen stopte Boyan Slat met zijn studie en startte The Ocean Cleanup. Hij bedacht een systeem, zocht de juiste specialisten, haalde via crowdfunding 2 miljoen op in 100 dagen en startte het project.

ZEP– Heeft zonnecellen onzichtbaar verwerkt in de keramische dakpannen zodat het esthetisch karakter van een dak intact blijft.


De prijsuitreiking vindt plaats op 29 juni in Undercurrent aan ‘t IJ in Amsterdam, onder leiding van journalist Frénk van der Linden.

 www.creativeheroesaward.com.