Virtuele reis met Nespresso naar Colombia

27-07-2016 (09:24) - Marketing

De oorsprong van koffie begint bij de koffieboer. Maar waar komt de koffie in ons kopje nu eigenlijk vandaan? En wat bepaalt de smaak? Vanaf vandaag kunnen koffieliefhebbers online door middel van interactieve 360º video’s met Nespresso op Colombiaanse koffieplantages rondwandelen.
 
De virtuele wandeling gaat langs de verschillende fases van het koffieproces en laat zien hoe de beste koffie
b­onen worden verbouwd en geselecteerd. Bezoekers kunnen met een virtuele camera zelf een fotoreportage maken van het proces. Het platform van deze unieke, digitale ervaring is ontwikkeld door Greenberry en is onderdeel van de Nespresso campagne ‘De Boer & de boer’. Van koffiebes tot kopje’.
 
vijfdelige minidocumentaire
Nespresso is samen met fotografe Sacha de Boer afgereisd naar Colombia om terug te gaan naar de oorsprong van haar favoriete koffie, de Rosabaya de Colombia. De reis van Sacha is vastgelegd in een vijfdelige minidocumentaire.
 
Greenberry
Voor de De Boer & de boer-campagne van Nespresso ontwikkelde Greenberry een digitale ervaring. Bezoekers krijgen de kans om Colombia, een land dat bekend staat om de hoge kwaliteit koffie, online te ontdekken en een eigen fotoreportage te maken. In de 360º-video’s brengen ze een bezoek aan de belangrijkste plekken van het koffieproces en leren ze gaandeweg wat er bij dit proces komt kijken. Op iedere locatie kunnen bezoekers net als Sacha de Boer foto’s maken, maar dan met een virtuele camera. 
 
te zien bij Discovery &Scheepvaartmuseum
Vijf minidocumentaires over de reis van Sacha de Boer worden vanaf deze week uitgezonden op Discovery Channel, National Geographic en 24Kitchen. De foto’s die Sacha in Colombia maakte, worden tot en met 29 juli 2016 exclusief voor leden van Nespresso geëxposeerd in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Ook zijn alle foto’s en afleveringen op het online platform te vinden. De 360º-video’s zijn daarnaast, vanaf nu, te bekijken in de Boutiques van Nespresso, waar consumenten zich met een virtualrealitybril en koptelefoon een moment in Colombia kunnen wanen.  www.nespresso.com/deboer
 

 
 

Credits:
Bureau realisatie platform: Greenberry
Technische realisatie platform: Superhero Cheesecake
Sound: Big Orange
Productie minidocumentaires: Moving Art 
Productie 360 video’s: 360films
Concept/projectcoördinatie documentaires: BrandDeli 
 

Bureaus

Media

Economisch