Voor de liefhebbers: marathonperformance Ad Visser

17-08-2016 (12:08) - Creatie

Een met live performances aangevulde 10 uur durende marathonperformance van De parade van de hemelse tragedie van Ad Visser is op vrijdag 26 augustus te zien in de Der Aa-kerk in Groningen.
 
De marathonmuziekvideo van De parade van de hemelse tragedie zal non-stop in het auditorium van het museum te zien zijn van 27 augustus tot en met 18 september.

hoogmis
Multimedia performer en singer-songwriter Ad Visser, bij velen bekend als Mr. Toppop, presenteerde in 2005 zijn 1050 verzen tellende megagedicht en lied De parade van de hemelse tragedie in boekvorm. Tien jaar lang heeft visual artist Mr. Instant Image Action gewerkt aan de visuals bij dit marathonkunstwerk van 8 uur, 39 minuten en 39 seconden. Verwacht een lyrische achtbaan, een poëtische hoogmis van maatschappijkritiek, muzikaliteit en prikkelende beelden, die tegelijkertijd suggestief in elkaar overvloeien. De gezongen videoversie appelleert aan gevoel én intellect. Tekstliefhebbers zullen genieten van de ontelbaar vele geestige toespelingen op het leven. Met deze langste muziekvideoclip ter wereld verrast en inspireert Ad Visser zijn oude en nieuwe fans en iedereen die zijn uitzonderlijke carrière volgt.

Bookbox
Speciaal voor deze gelegenheid verschijnt een limited edition van een door Ad Visser handgesigneerde BookBox met de 1050 verzen van De Parade Van De Hemelse Tragedie plus de pre-release van een CD (later officieel te verschijnen) met enkele bijzondere scènes uit het project als aparte songs uitgewerkt. De BookBox zal exclusief in de museumwinkel van het Groninger Museum verkrijgbaar zijn. De box is vanaf donderdag 25 augustus verkrijgbaar.

De parade van de hemelse tragedie
25 augustus 16.00 uur Groninger Museum