BitCapital lanceert eerste belegginsfonds voor cryptovaluta

17-10-2017 (09:10) - Economisch

BitCoin, Ethereum, Ripple, LiteCoin. Nu de cryptovaluta als paddenstoelen uit de grond schieten, heeft BitCapital besloten om een beleggingsfonds op te richten voor de tien grootste cryptovaluta. 
 

risicospreiding

Het fonds neemt een positie in de 10 grootste Cryptomunten inneemt om vervolgens de ‘buy and hold’ methode te hanteren. Het fonds neemt als het ware het werk voor de koper uit handen. Oprichter Eron Pieren merkte dat het voor veel mensen nog vrij moeilijk was om cryptomunten aan te kopen en te verhandelen. Dit doet BitCapital nu voor je. Het fonds spreidt de risico’s, belegt in de 10 grootste munten (ipv slechts 1) en gebruikt de beste eWallets (ipv slechts 1) en de goedkoopste brokers. Partijen die allemaal al jaren actief zijn in de blockchain technologie.
 

werkwijze

Voor €5000 kan iedereen zich inkopen voor minimaal 1 jaar (exitfee voor uitstappen is 3%). BitCapital werkt met een derde partij om Euro’s om te zetten naar BitCoins en gebruikt deze BitCoins om een positie in te nemen in de 10 grootste Cryptomunten op dit moment op basis van marktwaarde (marktkapitalisatie). Elke 6 maanden worden de verhoudingen ‘geevalueerd’ en wordt er gekeken of er gebalanceerd moet worden. De klant kan op www.BitCap.nl (de waarde van) zijn of haar portefeuille bekijken. 
 

Bureaus

Media

Marketing