Dancefestivals in problemen

Dancefestivals in problemen

25-07-2017 (09:57) - Economisch

De groei van het aantal dancefestivals in Nederland lijkt de organisatoren te gaan opbreken. Waar het aantal festivals gestaag blijft groeien, daalt de omzet. Dit lijkt vooral te maken te hebben met de daling van de ticketprijzen, zo blijkt uit de Dance Festival Monitor.
 
In 2017 groeide het aantal dancefestivals van 111 naar 145, een flinke stijging dus. Door het ruime aanbod is het moeilijker om festivals uit te verkopen en moeten de ticketprijzen haast wel omlaag om de concurrentie af te troeven. Het totaal aantal festivalbezoekers blijft nog wel toenemen, van 541.000 naar 571.000. Ook bezoeken mensen gemiddeld gezien meer festivals dan voorheen, zo’n drie tot vier per jaar. 
 
De totale omzet uit tickets is met 0,8 procent gedaald naar 58,5 miljoen. Dit loopt ongeveer synchroon met de prijsdaling van 30 naar 28 euro. De Dance Festival Monitor, een initiatief van DDMCA, voorspelt dat het hele volume van de markt gaat dalen met 2,4 procent en dat de omzetdaling zich zal blijven voortzetten. 
 
De enige manier om de festivals te redden lijkt voorlopig de groei van het aantal festivals  indammen zodat de festivals die er nog wel zijn zich volledig kunnen richten op de festivalervaring van de fans. 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing