Doorstartend NXT Fashion doet tijdens lockdown beroep op NOW-regeling

31-01-2021 (16:47) - Economisch

Nu als gevolg van de lockdown alle vestigingen van Miss Etam en Steps noodgedwongen zijn gesloten, heeft de directie van eigenaar NXT Fashion een beroep gedaan op de NOW-regeling, die ondernemingen financieel steunt tijdens de gedwongen sluiting. Het UWV, dat hierover beslist, is er echter nog niet uit of de modeketen een ‘bestaande’ of een ‘nieuwe’ onderneming is.
 
Hierdoor is het onzeker geworden of Miss Etam en Steps in aanmerking komen voor de steunmaatregelen. Als gevolg van de weggevallen omzet zijn de inkomsten van de onderneming nihil. De steunmaatregelen zijn noodzakelijk om de uitbetaling van de salarissen van de circa 300 medewerkers veilig te stellen.
 

Doorstart

Na het faillissement maakten Miss Etam en Steps september vorig jaar met de nieuwe eigenaar NXT Fashion een doorstart. Het UWV leek zich op het standpunt te stellen dat er sprake zou zijn van een ‘nieuwe’ onderneming, die niet in aanmerking komt voor de steunmaatregelen van de overheid. NXT Fashion is het daar niet meer eens: het ‘oude’ Miss Etam en Steps zijn voortgezet, weliswaar in afgeslankte vorm, maar ook met het personeel dat vóór het faillissement al in dienst was.

“We zijn druk bezig om aan te tonen dat we niet zomaar een nieuwe werkgever zijn maar dat we een doorstartende partij zijn en dat we dus wel recht hebben op deze steunmaatregelen”, zo heeft de directie van NXT Fashion aan het personeel laten weten. Als gevolg van de situatie heeft NXT Fashion de salarissen over de maand januari nog niet kunnen uitbetalen. De directie vindt dit “bijzonder spijtig”, maar ze vond het wel nodig het personeel over de ontstane situatie te informeren. NXT Fashion verwacht in de loop van de komende week meer duidelijkheid van het UWV.
 

Bureaus

Media

Marketing