Duurzame schadeverzekeringen beschikbaar via ASN Bank

03-03-2022 (13:48) - Economisch

Sinds kort is het mogelijk om via ASN Bank duurzame woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen af te sluiten. In geval van schade worden spullen niet automatisch door nieuwe vervangen. De optie wordt geboden om schade te laten te herstellen, of vervangen met tweedehands of refurbished materialen. De premie van de verzekeringen wordt volgens het ASN duurzaamheidsbeleid belegd in duurzame bedrijven, projecten en overheden. Twee procent van de premie wordt daarnaast belegd in innovatieve duurzame projecten. ASN Bank werkt voor de verzekeringen samen met a.s.r. schadeverzekeringen.
 
De duurzame schadeverzekeringen bevatten extra dekkingen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn zonnepanelen, laadpalen en groene daken volledig gedekt. Patrick van den Bos, productmarketeer duurzaam verzekeren bij ASN Bank: "De schadeverzekeringen zijn duurzaam, maar ook voorbereid op de toekomst. Zo hebben we het eigen risico op stormschade automatisch afgedekt, omdat we door klimaatverandering steeds vaker extreem weer gaan meemaken. Daarnaast geloven we dat circulariteit de toekomst heeft, daarom is duurzaam herstel de standaard in plaats van zomaar vervangen voor iets nieuws".
 

Jonge onderzoekers aan de slag

ASN Bank benut een klein deel van de premie (2%) om te investeren in projecten die bijdragen aan een duurzame, veilige en aantrekkelijke leefomgeving. De eerste samenwerking die ASN Bank hiervoor is aangegaan is met Naturalis, voor het project Kennis Natuurlijk! In dit project beantwoorden jonge onderzoekers vragen over leefomgeving, wonen en klimaat voor opdrachtgevers uit de maatschappij.


Verduurzamen schadeverzekeringsmarkt

Vanaf begin februari zijn de verzekeringen online af te sluiten via de website van ASN Bank. Zonder dat het is aangekondigd zijn er inmiddels bijna honderd polissen afgesloten. Vanaf nu geeft ASN Bank meer bekendheid aan duurzaam verzekeren. De ambitie is om het assortiment uit te bouwen naar een volwaardig pakket aan particuliere verzekeringen. Zodat ASN Bank eind 2025 een substantieel aandeel heeft in de nieuw gesloten verzekeringen. Met als resultaat: meer duurzaam herstel, en daarmee de schadeverzekeringsmarkt verder verduurzamen.
 

 


Bureaus

Media

Marketing