Elon Musk voorlopig geen voorzitter RvB Tesla na schorsing

15-08-2021 (19:17) - Economisch

Tesla wil dat Robyn Denholm, de huidige voorzitter van de raad van bestuur van Tesla, op haar post blijft. Daarmee worden geruchten dat topman Elon Musk de positie weer zou innemen de kop ingedrukt. Denholm werd aangetrokken als voorzitter nadat Musk die functie moest opgeven als gevolg van een schikking met beurstoezichthouder SEC.
 
De waakhond pakte Musk in 2018 aan nadat hij op Twitter had gezegd Tesla van de beurs te willen halen en daar ook de fondsen al voor te hebben, terwijl dat niet zo was. Musk moest ook een boete betalen en mocht niet meer beursgevoelige informatie twitteren. Ook moest gedurende drie jaar een onafhankelijke voorzitter aangesteld worden. Die periode eindigt later dit jaar, waardoor er gespeculeerd werd of Musk weer voorzitter zou kunnen worden.
 
"Wij geloven dat mevrouw Denholm specifieke kwaliteiten bezit die haar geschikt maken tot lid van het bestuur alsook de voorzitter ervan", valt te lezen in een verklaring die het bedrijf vrijdag gaf. Tesla roemt daarnaast Denholms leiderschapservaring en haar financiële en boekhoudkundige expertise. 

NU.nl

Bureaus

Media

Marketing