Minister Kaag op handelsmissie in duurzaam textiel

24-05-2018 (14:04) - Economisch

Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking draagt donderdag in India een bijzondere jurk die is gemaakt van textielafval. Daarmee vraagt ze tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan het land aandacht voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector.


De rode ‘circulaire’ jurk is ontworpen door Ronald van der Kemp, die eerder kleding ontwierp voor internationale sterren zoals als Beyoncé en Katy Perry. Het is nu mogelijk om 100% gerecyclede garens en kleding te maken van textielafval, van hoge kwaliteit en voor dezelfde prijs als nieuwe kleren. Dat betekent dat voor het eerst  alle modemerken en textielbedrijven volledig duurzame kleding kunnen maken zonder extra kosten.

 

duurzaam initiatief

Een groep voornamelijk Nederlandse ondernemers heeft samen met MVO Nederland de productieketen opgezet die duurzaam produceren van textielafval mogelijk maakt. Initiatiefnemer is Pals Brust, oud CEO van C&A, samen met een groep van Nederlandse bedrijven en MVO Nederland.


Bureaus

Media

Marketing